Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Arıcak Ortaokulu

Telefon : 0 424 771 23 23
Belgegeçer : 0 424 771 21 93 ( İlçe Milli Eğtim Müdürlüğü)
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://aricakortaokulu.meb.k12.tr
Adres : HALİL YAVUZ MAH. MENDÜŞ KÜME EVLERİ ARICAK ORTAOKULU BLOK NO 5 İÇ KAPI NO 1 ARICAK / ELAZIĞ
VİZYON : * Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş; * Temel demokratik değerlerle donanmış; * Bireysel farklılıkları ne olursa olsun; * Araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş; * Yasam boyu öğrenen ve insan haklarına saygılı nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır.
MİSYON : * Atatürk ilke ve devrimlerini ve bu çizgide bir demokrasi ve barış anlayışını benimsemiş, * Yaşamın her boyutunda etkin olarak yer alan ve zamanı iyi kullanabilen, * İlişkilerinde; dürüstlüğü, güveni, hoşgörüyü esas alan ve etkili iletişim kurabilen, * Kendisiyle barışık, sağlıklı bir güven duygusu ve öz denetim geliştirmiş, * Paylaşarak gelişeceğinin bilincine erişmiş ve işbirliğini iş bölümünden üstün tutan, * Kendisine ve insanlığa karşı sorumluluklarını yerine getiren ve doğal çevreyle uyum içinde yaşayabilen (sağlıklı bir çevre bilincine sahip), * Eleştirel ve analitik düşünme gücüne sahip, * Hedefleri doğrultusunda sürekli ve yeniden öğrenme çabasına sahip olan ve bilgi toplama yollarını zorlayabilen, * Varolan bilgiyi yeni bilgiler üretmek için kullanabilen ve bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yaşamına yansıtabilen, BİREYLER YETİŞTİRMEK MİSYONUMUZDUR.
BAŞARILAR : Okulumuz öğrencilerinin son yıllarda özellikle Anadolu liselerindeki başarısıyla, yani Anadolu liselerine gönderdiği öğrenci sayısıyla, spor müsabakalarındaki başarılarıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Özellikle futbol, voleybol, atletizm, folklor ve diğer kültürel etkinliklerle önemli başarılara imza atmışlar. (birincilikler, ikincilikler gibi). S.B.S. sınavlarındaki başarıları her yıl gönderdiği öğrencileriyle, hem ilçemizin, hem de ilimizin eğitim-öğretimdeki başarısına katkı yapmıştır ve çıtayı yükseltmiştir.

Öğretmen :12
Öğrenci :145
Derslik :8
Toplantı Salonu :1
Kütüphane Kitap Sayısı :800
Öğretim Şekli :TAM GÜN
Saatler : 08:20 - 15:00
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : KALORİFER SİSTEMİ
Pansiyon :
Servis :
Ulaşım : İLÇE MERKEZİNE 1 KM OLUP YÜRÜYEREK 10 DAKİKA MESAFEDEDİR.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE MERKEZİNDE BULUNAN OKULUMUZ İL MERKEZİNE 108 KM UZAKLIKTADIR
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yazdır :